2023 Hawkstone International: Preview & timetable

The Ashbrook Hawkstone International is fast approaching and fans will be treated to a full day of racing on Sunday the 26th February. It is expected several thousand people will descend on the incredible Hawkstone Park Circuit, SY4 4NA.

This year SMC are delighted to welcome former World Motocross Champions Jeffrey Herlings and Romain Febvre. Adding to that world class riders Glenn Coldenhoff, Harri Kullas, Henry Jacobi, Alvin Ostlund, Davy Pootjes, Brent Van Doninck, Mikkel Haarup, Raf Meuwissen plus top Brits Shaun Simpson, Adam Sterry, Ashton Dickinson, Dylan Walsh and local rider Joel Rizzi.

Tickets can be bought on the gate only they are £40 for adults and children 5 – 15 £5, free parking and free entry to the riders paddock. The racing starts from 8.45am and will go on until around 4pm. The gate open at 7am. Please note we are unable to accept card payments due to the poor signal at the circuit.

For 2023 the MX2 and MX1 riders will race in the same race together but will be scored individually. In the Super Final the MX2 riders will be given a small start advantage.

This article continues below

Dogs must be kept on a lead, mess must be cleared up, they must be friendly with people and happy around bikes.

Camping opens at 12 noon on Saturday 25th February and gates will close at 7pm.

No open fires

For more information, please see Hawkstone International on Facebook/Instagram or www.hawkstoneinternationalmx.com.

Please note there will be NO live streaming in 2023 – please DO NOT give your payment details to anyone regarding Hawkstone!

Timetable Hawkstone International 2023

Saturday/Sunday February

Saturday 25th February

This article continues below

2.00 – 4.00pm                         Technical Control

Sunday 26th February

7.45 – 8.45am                         Technical Control

9.00 – 9.25                              Adult Support Practice & Qualifying

Up to 5 minutes start, 5 minutes free, 15 minutes timed.

9.30 – 9.55                              EMX 125cc Practice & Qualifying

Up to 5 minutes start, 5 minutes free 15 minutes timed

10.00 – 10.30                          MX1/MX2 International Practice & Qualifying

This article continues below

Up to 5 minutes start, 10 minutes free, 15 minutes timed.

10.40                                       Adult Support Race 1 15 minutes + 1 lap

Interval

12.00                                       EMX 125 Race 1 15 minutes + 1 lap

12.30                                       International MX1/MX2 Race 1 25 minutes + 1 lap

1.05                                         Adult Support Race 2 15 minutes + 1 lap

1.30                                         EMX 125 Race 2 15 minutes + 1 lap

1.55                                         International MX1/MX2 Race 2 25 minutes + 1 lap

2.30                                         Adult Support Race 3 15 minutes + 1 lap

2.55                                         EMX 125 Race 3 15 minutes + 1 lap

3.25                                         MX1/MX2 Superfinal 25 minutes + 1 laps

PRESENTATION Top 3 Superfinal – Georges Jobe Trophy – Winner, Vaughan Semmens Memorial Trophy – Best British Rider, Top 5 EMX125 and top 3 Adult Support.

Image: Shot by Bavo